Naar content
Afbeelding

Vochtige doekjes horen in de afvalbak
In de wc horen alleen poep, plas en (wc)papier. Vochtige doekjes zorgen voor verstoppingen. Bij jou in de tuin, of in de pompen van de gemeente. Dan kan het afvalwater niet meer weglopen. Gooi de doekjes dus bij het restafval.
Raak afvalwater niet aan
Afvalwater moet je niet aanraken. En je moet de damp niet inademen. Want van afvalwater kun je ziek worden. Dat was altijd al zo en is in de Coronacrisis niet anders. Als je toch afvalwater aan je handen krijgt moet je ze goed wassen.
Houd de hoosbui buiten
In de zomer vallen de hevigste buien. Als eigenaar van een huis moet je ervoor zorgen dat je huis waterdicht is. Ook moet de riolering goed zijn, zodat lucht eruit kan en er geen water de kelder in loopt. Wees de hoosbui voor en zorg ervoor dat je huis een hoosbui buiten houdt.
Laat vuurwerk het water niet vervuilen
Vuurwerk dat op straat blijft liggen spoelt weg met de regen. Als het via het riool naar de zuivering spoelt, doet de zuivering het minder goed. Ook als het direct in de berm of een vijver loopt, is het slecht voor de natuur. Verzamel je afval en gooi het in de afvalbak.
Beroepenfilmpjes op deze site
Andere filmpjes op deze site