Naar content
Afbeelding

Houd de hoosbui buiten
In de zomer vallen de hevigste buien. Als eigenaar van een huis moet je ervoor zorgen dat je huis waterdicht is. Ook moet de riolering goed zijn, zodat lucht eruit kan en er geen water de kelder in loopt. Wees de hoosbui voor en zorg ervoor dat je huis een hoosbui buiten houdt.
Vochtige doekjes horen in de afvalbak
In de wc horen alleen poep, plas en (wc)papier. Vochtige doekjes zorgen voor verstoppingen. Bij jou in de tuin, of in de pompen van de gemeente. Dan kan het afvalwater niet meer weglopen. Gooi de doekjes dus bij het restafval.
Oliebollenvet recycle het
De lekkerste oliebollen bak je zelf. Het gebruikte vet zorgt voor verstopping van het riool. Dus lever het in. De gele containers staan bij supermarkten, scholen, sportclubs en kinderboerderijen. Je giet het vet in een leeg melkpak of in de fles van de olie en levert het in. Gelukkig nieuw jaar!
Laat vuurwerk het water niet vervuilen
Vuurwerk dat op straat blijft liggen spoelt weg met de regen. Als het via het riool naar de zuivering spoelt, doet de zuivering het minder goed. Ook als het direct in de berm of een vijver loopt, is het slecht voor de natuur. Verzamel je afval en gooi het in de afvalbak.
SPELLETJES OP DEZE SITE
Spel klimaatontwikkeling

Zie de gevolgen van klimaatontwikkeling en wat daartegen te doen is

Spel riocop

Inspecteer zelf het riool! Lukt het jou om binnen de tijd de problemen op te lossen?

Spel grondwater

Speel met het water onder de grond