Naar content
Afbeelding

Oliebollenvet recycle het
De lekkerste oliebollen bak je zelf. Het gebruikte vet zorgt voor verstopping van het riool. Dus lever het in. De gele containers staan bij supermarkten, scholen, sportclubs en kinderboerderijen. Je giet het vet in een leeg melkpak of in de fles van de olie en levert het in. Gelukkig nieuw jaar!
Laat vuurwerk het water niet vervuilen
Vuurwerk dat op straat blijft liggen spoelt weg met de regen. Als het via het riool naar de zuivering spoelt, doet de zuivering het minder goed. Ook als het direct in de berm of een vijver loopt, is het slecht voor de natuur. Verzamel je afval en gooi het in de afvalbak.
Raak afvalwater niet aan
Afvalwater moet je niet aanraken. En je moet de damp niet inademen. Want van afvalwater kun je ziek worden. Dat was altijd al zo en is in de Coronacrisis niet anders. Als je toch afvalwater aan je handen krijgt moet je ze goed wassen.
Vochtige doekjes horen in de afvalbak
In de wc horen alleen poep, plas en (wc)papier. Vochtige doekjes zorgen voor verstoppingen. Bij jou in de tuin, of in de pompen van de gemeente. Dan kan het afvalwater niet meer weglopen. Gooi de doekjes dus bij het restafval.
Beroepenfilmpjes op deze site
Andere filmpjes op deze site