Skip to Content
Afbeelding

Raak afvalwater niet aan
Afvalwater moet je niet aanraken. En je moet de damp niet inademen. Want van afvalwater kun je ziek worden. Dat was altijd al zo en is in de Coronacrisis niet anders. Als je toch afvalwater aan je handen krijgt moet je ze goed wassen.
Houd de hoosbui buiten
In de zomer vallen de hevigste buien. Als eigenaar van een huis moet je ervoor zorgen dat je huis waterdicht is. Ook moet de riolering goed zijn, zodat lucht eruit kan en er geen water de kelder in loopt. Wees de hoosbui voor en zorg ervoor dat je huis een hoosbui buiten houdt.
Vochtige doekjes horen in de afvalbak
In de wc horen alleen poep, plas en (wc)papier. Vochtige doekjes zorgen voor verstoppingen. Bij jou in de tuin, of in de pompen van de gemeente. Dan kan het afvalwater niet meer weglopen. Gooi de doekjes dus bij het restafval.
Oliebollenvet recycle het
De lekkerste oliebollen bak je zelf. Het gebruikte vet zorgt voor verstopping van het riool. Dus lever het in. De gele containers staan bij supermarkten, scholen, sportclubs en kinderboerderijen. Je giet het vet in een leeg melkpak of in de fles van de olie en levert het in. Gelukkig nieuw jaar!
SPELLETJES OP DEZE SITE
Spel klimaatontwikkeling

Zie de gevolgen van klimaatontwikkeling en wat daartegen te doen is

Spel riocop

Inspecteer zelf het riool! Lukt het jou om binnen de tijd de problemen op te lossen?

Spel grondwater

Speel met het water onder de grond