Actueel Actueel

« Terug

Afvoercheck werkt niet samen met gemeenten

Afvoercheck werkt niet samen met gemeenten

Krijgt u signalen dat in uw gemeente huis-aan-huisverkopers van rioolontstoppingsbedrijf Afvoercheck suggereert een band met de gemeente te hebben? Stichting RIONED adviseert gemeenten om bewoners juist te informeren over deze vorm van colportage, bijvoorbeeld via de gemeentelijke website.

 

Het bedrijf Afvoercheck biedt woningeigenaren via huis-aan-huisverkoop contracten aan voor het ontstoppen en reinigen van riolering op particulier terrein. Deze colportage is wettelijk toegestaan. Maar het is niet juist als een verkoper suggereert dat Afvoercheck een band met de gemeente heeft. Hoewel het bedrijf op de eigen website stelt dat dit niet de bedoeling is, kwamen recentelijk meldingen van bewoners en gemeenten dat dit wel is gebeurd. Zoals in HelmondSchiedam en Papendrecht. Zijn er in uw gemeente ook dit soort signalen? Informeer uw bewoners dan dat de gemeente geen banden heeft met Afvoercheck. Bijvoorbeeld via uw website, de gemeentepagina in het huis-aan-huisblad en het klantcontactcentrum.


Nieuwsoverzicht Nieuwsoverzicht

Welke kosten zijn er?

Diverse instanties zorgen voor aanvoer van drinkwater en voor afvoer en zuivering van afvalwater en regenwater. U als bewoner ontvangt daarvoor een of meer rekening(en).

Is uw riool verstopt?

Ondanks zorgvuldig gebruik toch een verstopping? Lees hier hoe u verstoppingen kunt voorkomen.

RIOCOP

Inspecteer nu zelf
het ondergrondse riool!

Spoor hier zo snel als je kunt alle problemen in het riool op!